“Bir Hikâye Bin Hayat (Yaratıcı Yazarlık)” eğitimi ile çocuklarımızın hayallerini, kendi özgür düşüncelerini ifade edip, bir kurgu içerisinde etkili bir biçimde yazmalarını amaçlıyoruz. Çocuklarımızın eğitim bitiminde bir çocuk kitabı ya da bir çizgi film bölümü yazmış olmalarını hedefliyoruz.
YUVA olarak, Gönüllü Kahramanlarımız ile birlikte, Anadolu’nun dört bir yanındaki çocuklarımıza YUVA Akademi ile ulaşıyor, “Bir Hikâye Bin Hayat (Yaratıcı Yazarlık)” eğitimi sayesinde Yarının Söz Sahiplerini destekliyoruz.
Haydi, sen de destek ol, bir çocuğumuz daha Yaratıcı Yazarlık eğitimi ile
HAYATTA SÖZ SAHİBİ OLSUN!
Bir öykü; bir çocuğun zaman zaman gerçek, zaman zaman mistik, zaman zaman da destansı olayları anlattığı olağanüstü bir hayal dünyasıdır. Çocuklar öykülerin sihirli dünyasına daldıklarında aslında kendi iç dünyaları ile dış dünya arasında bağ kurmaktadırlar. Öyküdeki karakterler ile kendisi arasında özdeşim kurabilmekte, olaylara farklı bakış açıları ile bakmayı öğrenmekte, benzer sorunları yaşayan başkalarının da olduğunu bilmek yalnızlık hissinden uzaklaşmasını sağlamakta, yorumlama yeteneğini geliştirmekte, duygularının farkına varmasını sağlamaktadır.
Peki, bizler çocuklarımızdan hep öykü okumalarını mı istemeliyiz, neden öykü yazmasınlar?
Ernest Jünger’in dediği gibi;
“Okumak bir insanı doldurur; konuşmak onu hazırlar, yazmak ise olgunlaştırır.”
Çocuklarımızın illa yazar olma hayali kurması gerekmiyor. Gelecekte hangi mesleği seçerlerse seçsinler işlerinde en iyisi olmak istiyorlarsa, önce düşünebilmeli sonra etkili yazı yazabilmelidirler. Çünkü kendini doğru ifade edip, düşüncelerini doğru ve etkili bir şekilde yazıya dökebilenler hayatta söz sahibi olabilmektedir.
Yazma ile çocuğun iç dünyasına sihirli bir yolculuk başlar. Az sözcükle çok şeyi anlatma çabası, aynı anlamı taşıyan birçok kelime arasından en uygununu seçme çabası, karakter-mekan-zaman-olay-kurgu tasarımı derken zihin birçok aşamada zorlanmakta ve bu sayede gelişmektedir.
Harley Davidson’ın dediği gibi;
“Hayatınızın hikâyesini yazarken, kalemi başkasının tutmasına izin vermeyin.”